Branding restaurant MBATWO

Het restaurant Mr Black & The White Ox, dat in maart 2019 opende, benaderde mij eind juni voor het ontwikkelen van een consistente stijl en merkverhaal. Begin september startte ik aan het ontwikkelen van de branding van dit restaurant. Als professionele CMD’er heb ik de missende puzzelstukjes gevonden en deze op hun plaats gelegd. Door te kijken naar het gehele medialandschap, onderzoek te doen naar de externe en interne omgeving en deze weer toe te passen tot het ontstaan van een volwaardig concept, heb ik dit restaurant geholpen zich uniek en nuttig te positioneren.

Door middel van intern onderzoek, doelgroeponderzoek, een concurrentieanalyse, trendanalyse en door te kijken naar best practises zijn er guiding principles opgesteld voor dit restaurant. Vervolgens zijn deze guiding principles vertaald naar verschillende mogelijke concepten. Deze zijn veelvuldig getest bij de doelgroep, waardoor er uiteindelijk 1 concept kon worden gekozen.

Tot slot zijn er bij dit concept verschillende uitwerkingen ontwikkeld, allemaal volledig afgestemd op het onderzoek en de doelgroep. Onder deze uitwerkingen vallen onder andere het overkoepelende brandbook met een vaste stijl en bijbehorende illustraties, een nuttig ontwerp voor de nieuwe website, flyers en het storyboard voor een video.

Dit project was onderdeel van mijn afstudeertraject.